Vi ankom til Cairns om onsdagen i ugen op til stævnet, og jeg var velvidende at jeg var i god form, efter at de 7 forgående uger var blevet brugt i Lennox Head, hvor jeg trænede sammen med resten af Aeromax team.

Cairns vejret var ikke den bedste i dagene optil stævnet med en del regn men temperaturen var omkring 20-25 grader, så det var ikke koldt.

Det var kun muligt at svømme en gang på ruten, som ikke var den rigtige ruten, da vi kun måtte svømme på en lille bane de havde lavet (300m). Grunden er at dyrelivet i Cairns er lidt speciel, da nogle af dyrene i vandet er hajer, saltvands krodiller, stinger (stingrays) og brandmænd på en dårligt dag! Der blev spottet et par hajer nogle dage forinden. Det var måske derfor alle pænt ventede på at få lov til at gå vandet, også selvom det betød 30min forsinkelse i dagens planlægning. Men det er nu ret at komme ud af vandet igen i et stykke!

 

Race dag:

På selve dagen var vejret som det skulle være med sol, varmt og høj luftfugtighed, derfor ville en god energi plan være på sin plads.

 

copyright: Scott HollowSvømmeruten bestod af 2 omgange med over 800m ud til første bøje, så ingen slagsmål omkring første bøje! Med Bryan Rhodes, Luke Bell og David Dellow i første gruppe, valgte jeg at holde mig til 2 gruppe, da frontgruppen var for hurtigt til mig. På anden omgang valgte jeg at gå op foran i gruppen for at holde tempoet oppe, og holde en mere lige retning imellem bøjerne.

 

Kom ud at vandet med Cameron Brown, Matty White, Aaron Farlow og Leon Griffin lige efter mig. Så min nye Tri11 våddragt bestod sin test! I T1 indhentede vi Chris McCormack (som var blevet fravalgt AUS OL hold 48 timer forinden).

 

Ud på cykling var det Matty, Leon og Cameron der satte en høj for at indhente frontgruppen. Efter 45km valgte jeg at bakke af, da pulsen stadigvæk lå højere end hvad godt var og chancen for at betalte prisen senere var bare for stort.

 

Cykel ruten gik op til Port Douglas hvor vi skulle cykle 2 små ud/hjem omgange på 56km. På omgangen var der 2km rulle bakker på vejen ud og 7km rulle bakker på hjemturen, ellers var det fladt!

 

Copyright: Compressport AUSVed 110km fik jeg selvskab af Aaron Farlow og lidt efter kom Mitch Anderson op og forbi, da hans tempo var meget højere end vores. Petr Vabrousek gjorde os selvskab de sidste 40km. Ved den sidste væske depot (160km) var jeg en lille smule uheldigt da jeg kun fik fat i vand og ingen flasker med energi i.

Så da vi ankom til T2 var jeg en lille smule i væske mangle, så der blev brugt lidt mere tid ved de første deporter på løbe ruten. Selvom jeg havde 11min op fronten. Men med plus 30 grader var det lidt nødvendigt!

out of T2

Out of T2

 

Løberutens første del var 25km tilbage til Cairns inden vi havde 2 små omgange i byen for at få 42.2km. Fik lidt problemer på vej ind til Cairns med mine læg muskler, fordi vi skulle løbe på Captain Cook highway dette gjorde at der var en lille smule andenledes belastning på musklerne end man normal får på fladt underlag.

Men da jeg kom indtil byen forsvandt problemet og jeg var i stand til at sætte farten op igen. Og med de små omgange inden i Cairns var det mere overskuelige at finde ud af hvor langt der var til næste deltager.

 

David Dellow og Cameron Brown var langt ude i front, så jeg holdt mit fokus på Matty White der lå på 3 pladsen. Var dog stadigvæk 6min optil ham da jeg startede på de 2 omgange i Cairns.

 

Leon Griffin overhalede jeg midt på 1 omgang. Ved starten på sidste omgange var der stadigvæk 2-3min op til Matty, men det lykkes mig at finde et gear eller 2 på vejen ud til vendepunket så km tiderne nu hed 3:50min pr 1km. Og når selv Macca hepper på en, bliver man kun mere sikker på sine sag.

Ved vendepunket var jeg kun 30sek. og med 4km tilbage var det helt sikker muligt. Lige inden 40km mærket kom jeg op til Matty hvor jeg lige tog 10sek puster, inden jeg gik forbi og uden ham kunne svarer igen.

Holdte farten helt oppe indtil 200m før mål, da Aimee ikke er så glad for sprint opløb mere efter sidste år i Challenge Copenhagen. Kunne krydse mål stregen med dagens anden hurtigste løbetid.

 

 

  • Svømning:  Er tilbage hvor den skal være, og med Tri11 nye våddragt har det kun gjort det nemmere.
  • Cykling:      Med Argon18‘s E-118, Shimano Di2, Prologo, Continetal og CeramicSpeed ombord, er der ikke nogle problemer på cykling, skal bare lige have benene som jeg har haft til træning.
  • Løb:           Med nu 100km om ugen, som er 20% mere løb end sidste år, har jeg en god løbe stil hele vej, og med et par gear til sidst.

 

Denne her uge efter er blevet brugt på at rejse en lille smule med 2½ time flyvning og 1700km i bil, over 3 dage. Da vi nu er tilbage i Melbourne og vinter (5-15grader) i 3 uger inden turen går til Europa. Da der kun er 9 uger til KMD Challenge Copenhagen :-) Så træning er allerede startet igen.

 

Resultat Ironman Cairns